Hae tästä blogista

maanantai 18. huhtikuuta 2011

Broilerin rintaa appelsiinisalsa pedillä

Tämä on yksi suosikki ruoistani. Mukavaa vaihtelua perunan ja kastikkeen tilalle. Lisukkeiksi minä valitsin parsa- ja kukkakaalia sekä porkkanaa. Annos on sopiva vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavalle.
Kokeile salsaa myös paistetun kalan kanssa!

Illan istujaisissa tarjottuna broilerin kanssa sopii juomaksi kuiva ja hapokas valkoviini tai kevyt punaviini.


OHJE

APPELSIINISALSA

1   tomaatti
1   appelsiiini
1   tuore chilipaprika
½  sipuli
½  paprika
½ sitruuna
1rkl  hunajaa tai sweet chili kastiketta
1rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
persiljasilppua

LISÄKSI
2-4  broilerin rintafileetä
½ parsakaali
½ kukkakaali
1  porkkana

Kuori appelsiini ja sitruuna terävällä veitsellä myötäillen hedelmää niin, että hedelmäliha tulee näkyviin. Leikkaa yksi lohko kerrallaan irti hedelmän kalvoa pitkin. Kuutioi pieniksi paloiksi.
Halkaise chili kahtia ja poista siemenet. Hienonna. Silppua pieniksi kuutioiksi myös sipuli, tomaatti ja paprika. Sekoita aineet keskenään ja mausta chilikastikkeella, öljyllä, suolalla ja persiljalla. Vähähiilarisemman saa jättämällä hunajan/chilikastikkeen pois. Maku on yhtä hyvä.
Laita salsa jääkaappiin vetäytymään.

Pese ja pilko kuorittu porkkana, kukkakaali ja parsakaali suht isoiksi paloiksi. Laita juurekset kattilaan ja lisää vettä alle puoleen väliin juureksia. Mausta ripauksella suolaa. Höyrytä juurekset aldenteksi eli lähes kypsiksi. Jos olet epävarma voit nostaa juurekset puolikypsinä pois liedeltä ja antaa niiden hautua kattilassa tarjoiluun saakka. Höyryttäminen on keittämisen sijaan parempi vaihtoehto. Juuresten ravintoaineet, maku ja rakenne säilyvät parempina. Höyryttämiseen voi käyttää myös siihen tarkoitettua ritilää.

Laita pannulle tilkka öljyä ja kuumenna se hyvin kuumaksi. Broilerin liha niinkuin mikä tahansa muukin liha paistetaan aina kuumassa lämmössä ja maustetaan vasta paistamisen jälkeen. Näin liha ei menetä nesteitään ja säilyy mehevänä. Broileri paistetaan aina kypsäksi. Liha on kypsää, kun väri on vaalea ja lihasneste on kirkasta. Fileen voi halutessaan leikata kahtia tarkistaakseen kypsyyden. Paista rintafileet ja mausta esim. suolalla ja grillimausteella. Valmiiksi marinoidut fileet kannattaa huuhdella nopeasti kylmän veden alla, jottei ylimääräinen marinadi pala pannulla lihaan kiinni.
Kun broileri on kypsynyt ruoka on valmis tarjoiltavaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti