Toistaiseksi parhaan ja helpoimman löytämäni reseptin esittelen tässä. Annoksesta tulee 4-8 fondanttia. Itse sain aikaseksi neljä hieman isompaa. Käytin uuninkestäviä isoja Arabian kahvikuppeja. Silikoonimuffinsivuoat ja muut vastaavat käyvät myös. Kahvikupista fondant on tosin ehkä helpoin saada ehjänä lautaselle, jos haluaa näyttävän lopputuloksen.
OHJE
Suklaafondant
100g voita
1dl sokeria
2 kananmunaa
1,5dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta
1rkl kaakaojauhetta
100g taloussuklaata
Mariannevaahto
2dl kuohukermaa
½ps Marianna Crush-rouhetta
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen kokoajan vatkaten. Sulata suklaa mikrossa, vältä liikakuumennusta. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja lopuksi hieman jäähtynyt suklaasula.
Voitele uuninkestävät kahvikupit voilla ja jaa taikina kuppeihin. Paista fondantteja 9-11 min., kunnes fondant on sisältä pehmeä, hieman sula ja reunoilta kypsä.
Tässä välissä vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää Marianne rouhe vaahtoon. Laita jääkaappiin tekeytymään.
Irrota reunat kupista terävällä veitsellä, samalla näet onko fondant tarpeeksi kypsä. Minulla ensimmäinen ei ollut, sillä se valahti lautaselle liiskaksi. Loput menivät pariksi minuutiksi vielä uuniin. Kumoa fondant lautaselle, mutta älä nosta kuppia vielä pois. Hetken höyrystymisen jälkeen kuppi irtoaa paremmin ja fondant pysyy kasassa. Kun olet poistanut kupin, laita viereen vielä mariannevaahto ja nauti!
![]() |
Koristeeksi tein sulasta suklaasta ristikkokoristeen. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti